Tisk

Digitalni tisk je tehnika tiska, pri kateri stroje za tiskanje krmili računalnik. Ob tem je tudi priprava za tisk praktično zanemarljiva, saj se motiv odtisne podobno kot na domačem tiskalniku.

Prednost digitalnega tiska pred navadnim tiskom je predvsem v nižjih stroških ter v tem, da ni pomembno, koliko izvodov določene tiskovine se naroča. Pri klasičnem tisku je začetna cena visoka, saj je potrebno pripraviti film za tisk, nato pa z vse večjim številom izvodov cena pada. Prav zaradi tega se digitalni tisk pogosto uporablja pri tiskanju manjših naklad ali serij, pri katerih se posamezni izvodi razlikujejo v kakšni podrobnosti (npr. serijski številki). Pri digitalnem tisku se tiska na laserskih produkcijskih tiskalnikih resolucije do 2400 x 2400 dpi, ink-jet tiskalnikih ki uporabljajo vodna, solventna ali eko solventna črnila ali termo-tiskalnikih.

Prednosti digitalnega tiska:

 • Ugodnejša cena pri manjših nakladah
 • Krajši rok izdelave
 • Eno stavni tisk iz PDF datotek
 • Možna uporaba različnih materialov
 • Možnost popravkov
 • Personalizacija tiskovin

V primeru, da imate željo tiskati manjše količine tiskovin (običajno manj kot 500 ali 1000 izvodov) vam priporočamo digitalni tisk. Digitalni tisk je v tem primeru hitrejši in bolj prilagodljiv od klasičnega tiska, saj ne potrebujemo posebne priprave za tisk tiskovin. Digitalni tisk ponuja tudi številne ustvarjalne možnosti za dosego boljših marketinških učinkov.

Digitalni tisk nam s hitrejšo in bolj sodobno tehnologijo omogoča hitrejše in bolj kvalitetno tiskanje, kot pa nam ga ponuja klasični tisk. Digitalni tisk potrebuje za tisk tiskovin bistveno manj časa kot pa klasični tisk, ki potrebuje tudi več dni. Digitalni tisk uporabljamo za tisk manjših naklad različnih tiskovin do formata 30x120cm:

 • letaki,
 • zloženke,
 • katalogi,
 • vizitke,
 • vabila
 • ceniki,
 • kuverte

OFFSET TISK

Je še vedno najkakovostnejši tisk. Ime „offset“ izhaja iz samega postopka tiska, kjer se motiv izvaja posredno preko dveh valjev.

V primerjavi z digitalnim tiskom je offsetni tisk cenovno ugodnejši pri večjih nakladah. Tiskamo na vse vrste papirja in kartona. Po potrebi stranke tiskovino tudi dodelamo (plastificiramo, izsekamo, zlepimo, vežemo, …)

S tehniko digitalnega tiska in Offset tiska vam izdelamo: plakate, dopisne liste, vizitke, kuverte, mape, zloženke, letake, obrazce, etikete nalepke, vabila, diplome, vstopnice katalogi, časopisi, ceniki, koledarji, boni, razglednice, …

SITOTISK

Sito tisk spada v tehniko propustnega tiska. Bistvo je skrito v imenu. V glavni vlogi sta sito (tudi šablona) in tisk. Skozi sito oziroma šablono potisnemo barvo na podlago. 
Tiskanje je barvanje blaga po določenem vzorcu s šablone. Motiv je lahko sestavljen iz enega ali več odtenkov barv. V primerjavi z barvanjem, s katerim se doseže en odtenek barv, tisk omogoča številne kreacije in s tem se uvršča v industrijsko umetnost; ima dolgo zgodovino in gotovo tudi dobro bodočnost. Še vedno je aktualno. To je tehnika tiska, s katero se tiska na različne materiale.

TAMPONSKI TISK

Tamponski tisk se uporablja predvsem za končne izdelke( pisala, vžigalniki, obeski,…), katere bi radi dopolnili z logotipom vašega podjetja ali kakšnim drugim dotiskom. Prav tako je primeren za dotisk raznih polizdelkov namenjenih za vgradnjo( stikala, ohišja, plošče raznih naprav,…). in se uporablja za tisk na neravne materiale. S tehniko Sitotiska in Tamponskega tiska vam pa natisnemo: pisala, vžigalniki, ure, obeski, majice, dresi, dežniki,  dotisk na koledarje, dotisk na rokovniki, planerji, nalepke, skodelice, transparenti, zastave, itd. Tiskamo na različne materiale: PVC, les, steklo, papir, itd.